3jun

Återställning av Canon i-Sensys LBP630-serien

Skulle uppdatera firmware i min Canon i-Sensys LBP633cdw, men märkte att jag av någon anledning satt på avdelnings-ID och lösenord för hanteringsinställningar i skrivaren. Antagligen något som skett av bara farten när jag installerade skrivaren.

För att kunna uppdatera firmware så behöver man dock komma åt hanteringsinställningarna, vilket jag inte kunde då jag inte hade någon aning om vilket ID eller pin jag hade satt 😂 Fabrikåterställning får fungera, lika bra om man ändå ska uppdatera skrivaren. Men det var ju lättare sagt än gjort att hitta hur man återställer eller gör en hard reset för specifika modeller av Canons skrivare.

Hittade en massa olika kombinationer av knappar att trycka på för återställning, inget fungerade för min modell. Hitta dock till slut genom lite genvägar en kombination som fungerade, men fasiken att det skulle vara så svårt att hitta denna information.

Återställning av Canon i-Sensys LBP630-serien

(OBSERVERA: Vid en återställning försvinner all data och alla egna inställningar du gjort)

  • Slå på skrivaren
  • Tryck på knapparna ”Hem28Hem”. Service-läget visas nu i skrivaren.
  • Välj ”CopierFunctionClearAll
  • Vänta medan alla data på skrivaren tas bort
  • När skrivaren återigen visar Service-menyn, starta om skrivaren.
  • Nu är skrivaren återställd till fabriksinställningarna.
Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.