20jan

Byte av leverantör

Det är dags att byta TV-leverantör igen. Jag har under flera år varit trogen Viasat. Men man väljer återigen, för vilken gång i ordningen vet jag inte, att höja priset. Ingen jättehöjning, men ändå kännbar. Jag har dessutom en box som sjunger på sista versen (vissa saker har redan slutat att fungera). Vill jag ha en box utan att behöva betala överpris så måste jag ta ett större abonnemang och binda mig igen. Det tycker inte jag är någon schysst deal när de tänker höja priset igen.

Jag kommer faktiskt gå tillbaka till leverantören jag hade innan, Comhem. Jag var inte en glad kund när Comhem valde att lansera TiVo. Comhem har haft en del väldigt konstiga saker för sig under senare år. Lanseringen av TiVo som alla kunder fick betala för genom dyrare priser och borttagandet av abonnemangsvalen. Det ser inte ut som det gick som man ville hos Comhem och nu har Tele2 köpt upp företaget. Det kunde med andra ord bara bli bättre. ”8 favoriter” som försvann med lanseringen av TiVo och som var det abonnemang som jag hade är tillbaka, nu mer som ”TV Silver Flex”. Man har dessutom börjat erbjuda TV via fibernätet och en TV-box med Android.

Jag är fortfarande inte speciellt imponerad av Comhems kundtjänst (andra i familjen har abb.). Men nu är jag vanligtvis inte den typen av kund som behöver support och jag minns faktiskt inte senast jag behövde support för mitt aktuella TV-abonnemang. Det mesta går att lösa själv eller via mina sidor. Jag hoppas med andra ord att jag ska slippa några duster med Comhems support.

För de som läst andra inlägg i min blogg vet säkerligen att jag inte lägger något i mellan när det kommer till att få det man betalar för, det kommer jag inte göra för Comhem heller.

Droppen för Viasat?

Man kan undra om det var flera som kände att Viasats priser nu har fått bägaren att rinna över? När jag ringde för att säga upp mitt abonnemang så hamnade jag på köplats 134! Då hade jag ändå ringt direktnumret för uppsägning, en vardag kl. 10. Allt över 100 är helt oacceptabel kötid.

Tele2

Att Tele2 köpt Comhem ger ju lite mervärde för mig som nu är kund hos båda bolagen då man har speciella fria erbjudanden för kunder mellan företagen. Tele2 är ett av de företag jag varit kund hos absolut längst. Vet inte exakt hur många år det är nu, men det är mer än 20 år i streck. Jag trycker att Tele2 har utvecklats bra dessutom, med vettiga priser och mer kundvänligt upplägg utan bindningstider osv. Man kan bara hoppas att Comhem följer med.

Photo by Aleks Dorohovich on Unsplash

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.