21jan

Astroneer

Astroneer är ett nytt (early access) indie-spel i kategorin öppen värld där man får utforska planeter i ett än så länge relativt litet solsystem. Så här skriver spelutvecklaren System Era själva om Astroneer;

Explore and exploit distant worlds in ASTRONEER – A game of aerospace industry and interplanetary exploration.

Astroneer is set during a 25th century gold rush where players must explore the frontiers of outer space, risking their lives and resources in harsh environments for the chance of striking it rich.

On this adventure, a player’s most useful tool is their ability to shape their world, altering the terrain and extracting valuable resources from planets, and moons. Resources can be traded or crafted into new tools, vehicles, and modules to create everything from massive industrial bases to mobile rover bases.

Än så länge finns Astroneer som Xbox-, steam- och Windows 10-spel.

Det här är ett av de sötaste spelen med väldigt stor potential jag spelat på senaste tiden. Med tanke på att det här är ett eary access-spel så kommer vi med största sannolikhet se massor av innehåll byggas på, kanske fler bosättningshubbar, fler planeter i solsystemet osv. Man måste även vara beredd på att det är ett spel som fortfarande utvecklas till stor del vilket betyder att flera saker är inte färdiga i spelet. Det är dock inget som avskräckt mig så här långt efter x antal spelade timmar. Det är fortfarande kul att utforska den första planeten och allt som gömmer sig där.

Astroneer kommer även med ett co-op-läge som ser riktigt roligt ut. Jag har inte haft möjligheten att testa på det själv än, men kollar man t.ex när Whippit och Softis spelar det så vore det kul att testa även det läget.

Ett spel som helt klart är värt dom ca: 200 kr det kostar i ordinarie pris.

Astroneer på Steam →

Astroneer till Xbox →

Astroneer som spel i Windows 10 →

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.