utvald bild
25sep

Nu slutar jag följa SHL (och bojkottar C more)

För +20 år sedan spelade jag själv i Örebro hockeys knattelag. Jag har följt Örebro hockey från div 1 till SHL och skulle gärna fortsätta. Men sanningen är att svensk tv-produktion stänger in kunder i dyra abonnemang där man tvingas betala för 15 andra sporträttigheter som man överhuvudtaget inte är intresserad av. C more har under åren som ÖHK varit i SHL varit den absolut värsta streamingupplevelsen jag någonsin haft och C more ligger långt efter när det kommer till att kvalitetssäkra sina streams rent tekniskt. Det är helt enkelt inget som fungerar felfritt.

I år valde C more att höja priset för sportpaketet med hela 100 kr/mån lagom till SHL-säsongens start, 399 kr/mån kostar det nu. Det är saftigt, riktigt saftigt om man vill följa sitt lag i SHL. Jag är inte det minsta intresserad av C mores andra sportsändningar. Till råga på höjningen så har man plockat bort det man kallar för sportarkivet, det vill säga, det är endast live-sändningar som går att se i sportpaketet denna säsong. Man har alltså plockat bort halva meningen med en streamingtjänst, att man ska kunna kolla när man själv kan/vill, samtidigt som man höjer priset. Det framgår dessutom ingenstans när man beställer sportpaketet att det nu mer endast gäller livesändningar, snarare gör man sken av att arkivet, eller enklare sagt, möjligheten att se en match i efterhand fortfarande finns kvar i högsta grad. Men så är alltså inte fallet. Inte snyggt C more, jag tänker inte gå med på att vara er slit och släng konsument längre. Så länge man inte kan erbjuda schyssta villkor och ett rent hockeypaket så kommer jag att bojkotta C more!

Ledsen Örebro hockey, jag kommer inte ha möjlighet att följa er längre 🙁 C more tillåter mig helt enkelt inte att göra det på ett schysst sätt.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.