11jul

Till slut var dagen här

Det har varit en lång väg innan den kom, dagen då vi äntligen kunde släppa den nya versionen av WordPress Sverige!

Det var inte kul när jag var tvungen att ta beslutet att stänga wpsv.se under en längre tid pga en massa problem med framför allt ett väldigt otympligt vBulletin. Jag ville naturligtvis inte ge upp där och hade ändå alltid för avsikt att öppna portalen igen. Att en samlingsplats som WordPress Sverige behövs blev tydligare för varje dag som gick när man tittade på Facebook-gruppen.

Sedan WordCamp Europa förra året så börjar det faktiskt att hända saker på wordpress.org för internationella sidor. Det blir dock tyvärr väldigt spartanskt och det är svårt att få till ändringar. Jag tror efter 8 år att det är svårt att hitta något som passar alla internationella grupper utan att man ger teamen friare händer. Därav känns WordPress Sverige fortfarande högst aktuellt och vi kan anpassade det efter den efterfrågan som finns.

Vi har i och med denna nya versioner dessutom helt gått över till att använda bara WordPress. Det tillsammans med tilläggen bbPress och BuddyPress.

Vi fick ett grymt inspirerande gensvar på att WordPress Sverige har öppnat igen ❤ En överbelastad mailserver ställde till det lite vid lanseringen, det blev så pass högt tryck att många mail hamnade i kö. Nu ett dygn senare så flyter det på fint igen.

Ett stort tack till alla som gett feedback och inte minst till Marcus Tisäter som hjälpte till med utvecklingen!

Hoppas vi ses på WordPress Sverige

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.