1jun

Ny bärbar dator

Det var dags att uppdatera den bärbara datorn igen. Min Dell har i stora drag gjort sitt. Internt grillad som bärbara datorer oftast blir. Min känsla efter två Dell-datorer är att dom inte håller lika länge som många andra märken. Det blir med andra ord ingen ny Dell för min del.

Jag hade ett par preferenser innan jag började kolla efter en ny dator. Dessutom ett val mellan bättre mobilitet eller bättre prestanda/skräm. Min nuvarande Dell är en 17″ 3.4 kg. Kanske inte den smidigaste. Men samtidigt en riktigt bra, stor, tydlig skärm (IPS). Jag behövde alltså dessutom fundera på om jag ville går ner något i storlek och kanske tumma lite på prestandan. Valet föll på bättre prestanda i samma storlek. Jag förflyttar mig helt enkelt inte så mycket att jag känner att jag behöver minska storleken. En bärbar dator är ändå alltid mobil och med en bra väska är det inga problem med storleken egentligen.

Som preferenser hade jag bl.a LED IPS-panel, minst 1920×1080 upplösning, SSD, ett skapligt grafikkort som klarar lite tyngre grejer och en Intel i7 quad core-processor. Valet föll på följande dator.

ASUS ROG G771JMg771jm_04

Jag är en sån som sitter och prisbevakar en hel del produkter via Prisjakt. Jag har med andra ord haft koll på ett antal datorer under en tid och när jag såg att Alina hade studentrabatt för alla och dessutom nedsatt pris på ASUS G771JM (T7064H) så var det dags att slå till.

Från nörden i mig, lite specifikationer:

  • Intel Core i7 4710HQ 2.5Ghz Quad Core
  • 12 GB DDR3 minne
  • 17,3″ LED, IPS-panel @ 1920×1080 matt
  • GeForce GTX 860M 4Gb GDDR5
  • SSD 256 Gb

Fullständiga specifikationer. Jag har även tänkt sätta i en 500Gb S-ATA 6Gb/s för lite ytterligare utrymme.

Tror det här blir bra, nu slipper jag fortsätta sitta och svära över Dell-datorn 😛

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.