2mar

EyesX PiCade

EyesX PiCade är namnet på det projekt som tagit fart efter att jag har funderat på vad det ska bli av min Raspberry Pi. Min första tanke var att köpa mig ett begagnat ION iCade. Men för att få tag på ett sådant kabinett idag (har slutat tillverkats) så får man lägg rätt mycket pengar (800-1500 kr). Att lägga så mycket på ett färdigdesignat begagnat kabinett känns i överkant när man kan göra det själv och betala lika mycket, och dessutom kunna göra det för två spelare, i egen smak.

rolfeboxInstructables har skrivit väldigt väldokumenterat om sitt bygge, Starcade. Det är där jag kommer att börja och göra denna arkadmaskin till min egen. Det känns som ett sånt där projekt som man verkligen kommer att kunna nörda ner sig i under en lite längre tid. Det första blir att skapa en inköpslista för det som behövs till projektet.

Inledande inköpslista:

  • 14 x arkadknappar i tre olika färger (gröna, blåa, svarta)
  • 2 x arkadknappar för val av antal spelare (vita med gubbar på)
  • 2 x runda arkadjoysticks i två färger (grön & blå)
  • Förgreningsdosa 4-vägs (kompakt)
  • Strömbrytare (monteringsbar) för koppling mot förgreningsdosa
  • USB-interface (med kopplingskablar) för knappar och joystick
  • USB-högtalare med 3.5-plugg
  • MDF-skivor för kabinett

Det är det som kommer att införskaffas först och främst. Jag har redan en 17″ monitor som nog blir perfekt för projektet. Jag ska kolla närmare på plexiglas, led-ljus och vinyldekaler för kabinettet. Lite färg behöver det naturligtvis även ha och färgschemat ska vara svart/grått, blått och grönt (mina EyesX-färger).

Credits: To rolfebox for featured image, arcade concept and generel blue prints 

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.