10dec

Var gick det fel Viasat?

Att jag inte hyser någon större respekt för bolag inom MTG-koncernen och speciellt inte dess kundservice är ingen hemlighet. Senast i raden av <ironi>fantastiska</ironi> möten med kundservice i MTG-koncernen är med Viasat.

Vi börjar med lite bakgrund. Efter problemen med Viaplay-boxen som pågått under mer än två månader så börjar man såklart tröttna och letar aktivt efter andra alternativ. Viasat äger rättigheterna till flera av dom saker jag ofta följer på tv och Viasats egna bredbandstv är det som är mest aktuellt med tanke på att man annars får betala nästa det dubbla för att få Viasats ”premium”-kanaler hos andra leverantörer (inräknat bas-abonnemang osv). Där jag bor är det annars nästintill Comhem-monopol och jag är verkligen inte intresserad av deras överprissatta TiVo-träsk.

Jag undviker i största möjliga mån säljare, jag vill hellre se över vad jag är intresserad av i lugn och ro. Därav besökte jag viasat.se för att kolla olika abonnemangsformer. För deras bredbandstv måste man ange en adress för att se om den är kopplad mot ett stadsnät. Vi har i mitt område haft Örebro Stadsnät sedan ett par år tillbaka. Jag bor i lägenhet i det kommunalt ägda Örebrobostäder.

Det visar sig att min adress inte finns i Viasats system. Däremot finns två (ja ynka två) andra hus i samma bostadsområde listade. Jag tycker naturligtvis att det verkar lite underligt när Örebro Stadsnät listar Viasat som tjänsteleverantör för TV i nätet. Jag kontaktar Viasats kundservice på Facebook. Det som följer är en mindre fars, det blir inte fel bara en eller två gånger hos Viasats medarbetare.

(Konversationen börjar med ett par andra frågor som också dom får rätt komiska svar).

viasat_kundservice_01

Skärmdump av inledande konversation

Under tiden som konversationen pågår på Facebook så ringer jag upp säljavdelningen hos Viasat för att kolla om dom har mer uppdaterade adresslistor. Där får jag i princip bekräftat det jag misstänkte, nämligen att något är galet i Viasats system och deras adresslistor för Örebros stadsnät. Säljaren vågar inte koppla på något mot några adresser i mitt område (en ärlig säljare (y) ).

Eftersom Viasat så gärna vill veta min exakta adress så fortsätter jag konversationen via privata meddelanden på Facebook där två av Viasats medarbetare fortsätter svara mig. Under den konversationen som följer så ringer jag även upp, först Örebro Stadsnät och sedan Open Universe.

(Lägg märke till hur man gärna använder mitt förnamn mitt i meningar för att hävda sig, lite som man pratar med barn).

viasat_kundservice_01

Skärmdump av konversation i privata meddelanden

Det blev i slutändan inte några rätt alls för Viasats medarbetare här och man blir ju fundersam när man haft exakt samma upplevelse med Viaplays medarbetare under hela tiden man haft deras tjänst (och problemen med den). Hur sugen är man egentligen då att bli kund hos ett annat MTG-bolag när det verkar vara så här det fungerar inom koncernen?

Jag kan bli rätt brysk ibland, det sticker jag inte under stolen med. Men det måste man bli, inte minst när dom använder sina hävdningstekniker för att bli av med en och inte alls lyssnar på vad man säger.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.