utvald bild
18jul

Eyesx.com version 5

login-logoSom synes så har eyesx.com fått en ny kostym. Temat bygger på Bootstrap 3 som grund. Jag har för första gången även börjat utnyttja WordPress inläggsformat (dock inte alla). Det tillsammans med lite extra funktionalitet för att kunna visa dessa format på unika sätt. Idag använder jag formaten, bild, video, citat och länk.

Sidan har även blivit lite av en ”one page” med mycket av innehållet direkt på startsidan. Det är bara blogg och fotoalbum som är uppdelat enskilt. Det kändes även som Disqus var en passande lösning för kommentarer, både visuellt och tekniskt. Det ger också besökare ett enklare sätt att följa kommentarer och inte behöva fylla i uppgifter varje gång.

En lite kul lösning jag fixat med på sidan är den för fotoalbum. Jag använde länge NextGEN Gallery, men sedan det såldes för mer än ett år sedan så har det dessvärre gått utför med tillägget och jag fick rulla tillbaka till senaste versionen innan 2.0 (horribel uppdatering). Nu använder jag istället Global Gallery från LCweb som är riktigt trevligt. Många bra inställningar, valmöjligheter och inte minst så kan man välja att visa bilder från flera olika källor. Idag har man bilder på Facebook, Flickr, Dropbox, Google Drive osv. Dessa källor kan man skapa album utifrån i Global Gallery. Något som jag kommer att ta en bit längre och göra så att bilder som jag tar med mobilen automatiskt kommer att hämtas till mina album 🙂

Som ofta när man bygger om lite så förekommer det även lite rensning av gammal data för att hålla ordning över åren. Det har t.ex försvunnit lite videoklippsinlägg där klippen blivit borttagna från YouTube osv.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.