12sep

MrFilm 2.0, under huven

Natten till torsdag den 12/9 lanserades den nya MrFilm. En sida som drivs med WordPress. Tidigare har finslipade varianter av standardtemana Twenty Ten och Twenty Eleven används, nu är det dock ett mer unikt tema som används och det med en massa specialfunktioner specifika för MrFilm. Jag tänkte att jag skulle ge en liten glimt av hur det ser ut och fungerar rent tekniskt bakom kulisserna.

Att recensera på MrFilm

Tidigare så gjordes all formatering manuellt och direkt som vanliga standardinlägg i WordPress. Nu har vi tagit det ett steg längre och automatiserar all formatering. Det är bara själva recensionstexten som kan formateras för att ge den som recenserar fritt spelrum. Till en början så har vi naturligtvis gjort recensioner till en egen posttyp med ett antal extra taxanomier (kategorier/taggar). På så sätt kan vi enklare låta besökaren filtrera innehåll efter vad som är intressant för besökaren i fråga. Recensionerna innehåller även ett par egna fält för specifik data.

mrf_meta

I princip all data som behöver anges för en titel har egna fält, vissa med fördefinierade värden. Detta tillsammans med en anpassad adminpanel baserad på det utmärkta projektet ”Custom Metaboxes and Fields for WordPress”. Man kan t.ex direkt förhandsgranska sådant som packshots/posters och trailers i denna panel.

Temat hämtar all data och formaterar den som den ska visas utan att skribenten behöver tänka på det.

Tävlingar och dess formulär

Vi anordnar även en hel del tävlingar på MrFilm. Att skapa formulär för vardera specifik tävling kan bli tidskrävande. Innan 2.0 så var det just manuellt skapade formulär med Jetpack som gällde. Nu har vi dock automatiserat detta på flera nivåer.

Vi använder även här en egen posttyp/taxanomier och ”Custom Metaboxes and Fields for WordPress” för att skapa anpassade paneler i admin, detta kopplat mot Formidable Pro för att generera formulär med tävlingsspecifika frågor. Formulären skapas baserat på vilken information som har angivits i panelen (egna fält). Vi behöver alltså inte skapa ett nytt formulär varje gång, utan det genereras dynamiskt. Alla tävlingar måste dessutom avslutas, för att då underlätta hanteringar av tävlingar så har en egen funktion skrivits för att inaktivera formulär och markera tävlingar som avslutade baserat på angivet slutdatum.

mrf_tavling

Den nya sidan innehåller såklart en massa nya småfinesser och funktioner, inte bara för att underlätta för oss som skriver, men även för att ge besökaren en bättre upplevelse. Hela sidan är nu mer t.ex fullt responsiv.

Kolla in version 2.0 av MrFilm →

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.