utvald bild
18sep

6 år med WordPress Sverige

2007 kände jag att det saknades något för den svenska WordPress-communityn. Jag bestämde mig helt enkelt för att starta upp en svensk portal. Till en början bara som ett litet forum där vi kunde hjälpa varandra. Det märktes rätt snart att behovet fanns och tittar vi på siffrorna idag så ser man att det till och med finns ett stort behov.

stats-wpsv

Att driva en portal kräver en hel del jobb, mycket sådant jobb som nog går dom flesta obemärkt förbi. Jag har helt tappat räkningen på antal timmar jag lagt ner på WordPress Sverige under dessa 6 år. Tyvärr så har jag större delen av tiden varit helt själv med att ta hand om driften. För en portal med +12000 kan det lätt bli lite för tidskrävande för att vara ideellt. Jag har lärt mig massor på att sköta om WordPress Sverige, och det skulle jag aldrig vilja ändra på, men det har även ibland tagit upp för mycket av min tid. Händer något ”akut” på wpsv.se så är det jag som måste ta hand om det, det finns ingen annan att tillgå och det betyder att man får släppa allt annat man håller på med just då.

Vad vill jag ha sagt med det här då? Kommer WordPress Sverige att läggas ned? Nej, det hoppas jag verkligen att vi ska slippa. Vad jag vill få fram är helt enkelt att WordPress Sverige behöver fler WordPress-själar som involverar sig i denna del av communityn. Jag har kommit till den där gränsen där jag känner att driva en hel communityportal på helt egen hand blir för tungt. Att det blir tungt betyder inte att jag inte har fler visioner för WordPress Sverige.

Den senaste stora uppdateringen av WordPress Sverige blev en riktigt stor sådan med många unika funktioner. Dom WordPress-specifika delarna har fungerat klanderfritt, det är istället vBulletin och dess tillägg som har varit lite av en flaskhals för fortsatt utveckling och tagit upp alldeles för mycket tid. Inget jag förväntade mig när man köpte en licens för det högt ansedda vBulletin. Men saker har förändras hos dom den senaste tiden med allt vad nya ägare heter. Hade jag kunnat göra om detta val idag så hade inte valet fallit på vBulletin. Jag hade nog snarare satsat på i första hand bbPress och med tiden troligen även BuddyPress.

wpsv-fb-logoDet är kanske dit vi kommit idag? Att driva WordPress Sverige på dom mest naturliga plattformarna, WordPress+bbPress+BuddyPress(+GlotPress).

Igår skrev jag ett inlägg på WordPress Sverige med titeln ”WordPress Sverige och framtiden”. Ett inlägg som, precis som detta, drar det lite till sin spets. Men jag kände och känner att det är ett måste. Inlägget fick en del respons i form av människor som vill hjälpa WordPress Sverige, vilket är grymt! Min förhoppning är att vi äntligen kan sätta upp en liten utvecklingsgrupp som kan ta hand om lite tekniska bitar när dom uppkommer och inte minst hålla WordPress Sverige levande med fortsatt utveckling.

Känner man att man vill haka på och ge stöd till WordPress Sverige, kolla in denna tråd.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.