6jun

WPMUDEV Wiki för WordPress

WordPress Sverige så har vi länge kört med MediaWiki för dokumentation. Mediawiki är en mycket kompetent mjukvara, men kan kännas väldigt tungt för ”lättare” användning. Det är inte heller det mest användarvänliga verktyget. När WordPress Sverige flyttade till en VPS så valde vi att helt enkelt skrota Mediawiki till förmån för det enklare WPMUDEV Wiki. Som tillägg för WordPress så gör det sig naturligtvis dessutom väldigt bra i vår miljö.

Nu är WPMUDEVs wiki kanske i enklaste laget i vissa delar. Men eftersom det är skapat som en extra posttyp i WordPress så är det relativt enkelt att bygga ut det och modifiera det som man önskar. Ett exempel är att tillägget inte kommer med något bra sätt att indexera wikidokumenten. Att ha en wiki utformad som ett bloggflöde är kanske inte det mest passande. Vill man ha en simpel indexsida där dokumenten visas kategoriserat för sin wiki så går det med lite ”query magic”. Skapa en arkivmall för wikin (archive-incsub_wiki.php) under ditt tema. Sen kan man använda följande query för att indexera allt innehåll i wikin kategoriserat, den behöver dessutom inte underhållas eftersom alla nya kategorier och dokument automatiskt hämtas fortsättningsvis.

Kategorier som inte innehåller några wikidokument än kommer att visa en liten text som förklarar detta.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.