17maj

Nya familjemedlemmen

Som jag berättade tidigare så tingade jag en kattunge vid namn Minda från Örebro katthem för 3 månader sen. Minda har nu varit här i 1½ månad, och så här långt fungerar det riktigt fint. Det började lite knackigt, men inte för Minda, utan för Flisan. Det visade sig att Minda troligen hade med sig kattsnuva trots att vi väntade rätt länge från första vaccinationen till att hon fick komma. Flisan fick kattsnuva och det blev en tur till veterinären. Flisan hade fått blåsor på tungan och var lite tjock i halsen, vilket jag märkte när det inte ville ätas mat som vanligt. Men med lite hjälp med maten så är hon tillbaka i sitt vanliga själv igen.

Minda
Minda

Minda är en väldigt vacker liten tjej med väldigt speciell täckning. Vi misstänker att hon har bengal i sig. Något som gjorde att man tyckte det var lite konstigt att hon inte hade blivit tingad tidigare. Minda är dock en rätt skygg katt då hon är född utomhus och har lärt sig detta beteende av sin mamma. Därav tvekade nog många när dom skulle hälsa på henne i jourhemmet när dom knappt fick en skymt av henne. Jag är dock van sedan tidigare då även min andra katt Flisan är född utomhus och var även hon en väldigt skygg katt till en början.

Minda fick bo själv i vardagsrummet första veckan, med egen matplats och egen kattlåda. Allt för att hon i lugn och ro skulle kunna ta in alla nya dofter och vänja sig vid ett nytt hem. Efter ungefär en vecka så vågade hon sig fram i skydd av mörkret. Jag lät henne vara men hade inga dörrar stängda så att hon fick utforska när vi andra sov. Hon visade rätt snart att Flisan gärna fick vara boss, Flisan visade rätt försynt att hon allt var störst och här först. Mig var det lite läskigt att möta. Men efter att tiden har gått så har vi blivit kompisar, det gosas och busas runt som en rätt säker katt nu. Det är speciellt kul att busa mitt på husse när han ska sova 😛 Flisan har hittat en ny kompis som hon kan jagas med.

Flisan och Minda

Vi har med andra ord fått en ny familjemedlem jag och Flisan 🙂

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.