utvald bild
20maj

Göra eget snus

Jag bloggade lite under min snustestarvecka för ett tag sedan. Nu är jag i farten med att testa lite snussatser för att göra eget snus. Så varför inte skriva lite om det också?

Prillan Portion
Prillan Portion

Utbudet av snussatser för portionssnus är av kanske rätt naturliga orsaker inte så stort, men det finns och man kan till och med baka eget för att göra påsar av. Nu är det senare inget som tilltalar i dagsläget, jag ger mig istället på färdiga påsar som man kan tillsätta aromer. I mitt första försök så kommer jag att prova på Prillan Portion som har “smaken från ett klassisk recept från 1800-talet”.

Grundsmaken på detta ska vara rökarom och tobak, därav har jag även valt att köpa till smaksättnningsaromen bergamott från Coobra. Bergamott för den som inte vet är citrus-liknande arom. Något som är favoriten bland snussmaker.

Paketet från Prillan innehåller 500st påsar (+20 dosor) och surhetsreglerande vätska. Man tillsätter vatten/aromer och låter snuset dra till sig under 1½ dygn i rumstemperatur. Sen är det bara att köra och hoppas att smaksättningen blir bra.

Det blir intressant att se hur detta fungerar och inte minst smakar. Det blir väldigt billigt snus.

Jag kommer att följa upp med omdöme.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.