utvald bild
20mar

WordPress Sverige byter leverantör

binero_skakigtEfter mer än 5 år hos Binero så är det dags för WordPress Sverige att lämna något av en övergöd trädgård. Det är något som pågått hos Binero dom senaste 3 åren. Man har ändrat på för mycket samtidigt som man trycker in så mycket kunder man bara kan. Man vill för mycket och kan inte längre leverera en helhetslösning som är tillfredsställande . Såna saker som att det tar flera veckor att upptäcka att ett konto använder för mycket prestanda och stör ut andra kunder, uppdateringar till nya system som tar 3 år och inte håller vad det lovar, en driftsinformation som är totalt missvisande, ständigt återkommande problem med databasanslutningar osv.

Man är bra på att lova guld och gröna skogar, både via sin blogg och via supporten, saker som oftast i slutändan blir en brun nedtrampad gräsmatta. Det har nästan blivit som om man gömmer sig bakom fina erbjudanden och och teknisk information i överflöd. Den röda tråden börjar kännas för tydlig för att jag ska kunna känna fortsatt tillit till Binero som webbhotellsleverantör.

Det kommer många vackra ursäkter från Binero, men har man varit med ett tag så vet man att det tyvärr är mer snack än verkstad. När man försöker låtsas om som inget händer när tjänster varit nere under en längre tid så går man helt enkelt över gränsen, det är inte acceptabelt. Där i grundar sig även beslutet att flytta WordPress Sverige till en annan leverantör.

Vi är naturligtvis mycket tacksamma för att Binero ställt upp för WordPress Sverige. Vi har inte betalat något som sådant för tjänsterna hos Binero, vi har dock alltid haft tydlig reklam och kampanjer för att betala tillbaka vad vi fått av Binero. Därav bör vi kunna ställa vissa krav på hur vår portal driftas. WordPress Sverige har konstant erbjudits sponsrade tjänster från andra leverantörer. Erbjudanden vi tidigare tacka nej till eftersom vi velat ha en bra relation med Binero. Att drifta vår portal ger antagligen ett rätt bra mervärde eftersom det även driver kunder till webbhotellet vi associeras med. Något vi nu för första gånger känner att vi måste utnyttja.

Hur WordPress Sverige nu mer driftas berättar jag om i ett uppföljande blogginlägg.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.