utvald bild
17feb

Ny kisse, nytt försök

minda2Innan jul gjorde jag ett försök med att adoptera en katt från Örebro Katthem. Tabasco bodde hos mig och Flisan under nästan en månad för att se hur det gick. ”Basco” är en väldigt fin katt och var riktigt mysig. Han gjorde sig snabbt hemmastadd här. Flisan tyckte dock inte att läget var bra. Hon ville inte alls komma överens med att en stor röd katt skulle bo här. Brottas ville ha väldigt gärna göra också. När jag såg att Flisan efter flera veckor inte alls var trygg med läget i sitt eget hem, vilket hon visade tydligt på flera sätt, så fick jag ta beslutet att avbryta försöket. Man kände sig rätt taskig eftersom Basco verkade trivas så, men samtidigt så var det Flisans hem först. (Basco har hittat ett nytt hem 🙂 )

När jag nu tänkte göra ett nytt försök så var tanken att man skulle ta en kattunge då det förhoppningsvis blir lite lättare för Flisan då.

Igår var jag och hälsade på en väldigt försiktig och skygg tjej vid namn Minda. Hon är 5 månader gammal och bor i ett jourhem tillsammans med sin mamma. Både mamman och ungarna har varit lite av vildkatter på landet utanför Örebro och har därav inte blivit helt tama än efter att dom tagits om hand om. Det är något som jag är van vid sedan innan då min Flisan inte hade haft någon riktig människokontakt innan jag tog hand om henne. Det kan förhoppningsvis bli en bra kombination av oss tre här hemma, där jag kan ge Minda den tid hon behöver och Flisan är inte en sån där katt som bara flyger fram och ska busa direkt.

Jag har tingat Minda idag och väntar med spänning på att hon ska komma hit 🙂

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.