utvald bild
23okt

Nerikes Allehanda, censurens ansikte

Nerikes Allehanda är den lokala tidningen i stan. En tidning som minst sagt består av en brokig skara journalister (eller personer som vill kalla sig journalister). Det var säkert inte så många som missade att den ansvariga utgivaren fick gå efter upprepade plagiat och efter att ha suttit och ljugit. Något som känns rätt synonymt för hela NAs redaktion. Inte minst när det kommer till sportredaktionen.

NA har redan för ett tag sen helt fegat ur och tillåter bara kommentarer på ett fåtal artiklar. För dom artiklar där kommentarerna tillåts så använder man förmoderering. Förmoderering som är så långsam så att det omöjligt går att ha diskussioner som dom många gånger efterfrågar när kommentarer är tillåtna. Lite skrattretande. Men det som är riktigt illa är att man systematiskt censurerar kommentarer. Då talar jag inte om kommentarer som bryter mot några av deras förhållningsregler. Det kan handla om balanserade inlägg, kanske som är kritiska åt fel håll?

Jag diskuterar gärna och gör det då på ett balanserat sätt utan att vara otrevlig eller använda ett fult språk, men det är tydligen inte något som Nerikes Allehanda vill om det är så att man har fel åsikt.

En av Nerikes Allehandas ökända sportjournalister som även gett censuren ett ansikte är Henrik Brändh. Grattis!

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.