27okt

Första dagen för Tabasco

”Basco”

Igår var jag och hälsade på en stilig liten herre vid namn Tabasco i sitt jourhem hos Brittmari. Idag kom han till mig och Flisan för första gången. Jag kommer agera tillfälligt jourhem för att se så att allt går som det ska, att han känner sig hemma och att han och Flisan accepterar varandra.

Jag trodde nog att Flisan skulle visa direkt vem som bestämmer när hon upptäckte att det var en annan katt här. Flisan och jag stängde därför in oss i sovrummet när Tabasco kom för att låta honom upptäcka sitt nya hem i lugn och ro. Det gick till en början rätt långsamt som man kan förstå, det är mycket att ta in för ”Basco”. Han barrikaderade sig under badkaret de första timmarna. Jag lät honom ta det lugnt ett tag. Sen satte jag mig på golvet precis utanför badrummet med min laptop och pratade lite med honom. Det lättade upp stämningen och han kom fram och började kela lite. Dom senaste två timmarna har det varit full rekognosering. Hunnit äta har vi också gjort.

Flisan är däremot väldigt osäker än så länge, det är ett rätt vanligt beteende när det är något som är nytt. Jag trodde dock som sagt att hon skulle visa vem som bestämmer så snart hon kunde. Lite lätt morr har det varit, men det är Tabasco som sått för det.

Jag tror att så snart dom börjar lära känna varandra och inte ser den andre som ett hot eller någon som ska ta över platsen så ska det nog bli bra 🙂 Men det är intressant att se hur  interaktion kommer att se ut dom närmaste dagarna.

Det finns ett par nya bilder på Tabasco i bildarkivet

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.