17jul

Ny smartphone?

Det har med smartphones har blivit en ”farlig” leksak. Man är sugen på nya hela tiden 😉 Jag är nog dock rätt så duktig på att vänta till luren man äger i stort har gjort sitt, dvs. efter ungefär två år. Det brukar vara lagom för att förnya eventuella abonnemang också. Just nu har jag en HTC Desire HD som har varit väl uppdaterad med CM7 och senaste Android gingerbread. HTC dröjer dock väldigt länge med ICS och fördröjer då även CM9-uppdateringar för DHD (HTC Ace). Det känns med andra ord som att det är dags att uppdatera hårdvaran lite.

Det är många som hoppar på Samsungs senaste galaxy-tåg. Tycker dock inte att den senaste galaxyn är direkt tilltalande formmässigt (visst hårdvara är det inga fel på). Personligen är jag mer nyfiken på Sony Xperia Acro S. Sony och SonyEricssons har fått rätt bra betyg på sina mer robust byggda mobiler (Xperia Active, Xperia Go osv.), vilket även Acro S är. Det är en i raden av mobiler som är damm och vatten tåliga. Det har väl annars varit lite av en akilleshäl med SonyEricssons mobiler, dvs att vissa delar inte har varit direkt gjorda för att användas (hur många modeller har inte haft problem med den laddkontaktens lödning på insida?). Dessa modeller tycks hålla bättre rent generellt.

Specifikationer – Sony Xperia Acro S

 • Operativsystem: Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
 • Knappar: Bakåt, Hem, Kamera, Knapplås, Meny, Volymkontroll
 • Processortyp: Qualcomm Scorpion,  1 500 MHz, dual core (SoC: Qualcomm Snapdragon S3 MSM8260)
 • Minnesmängd: 2 048 MB
 • Internt lagringsutrymme: 16 GB (även plats för SD-kort)
 • Display: 4,3 tum, 720×1280 px (Krosstålig beläggning på reptåligt glas)
 • Kamera: 12,1 megapixlar  (4000×3000 px) + frontmonterad kamera, Video: 1920×1080 (HD 1080) px
 • Anslutningar: Micro-USB, 3,5mm plug, HDMI
 • Kommunikation: 3G HSPA+, Bluetooth 3.0+HS (A2DP, AVRCP), EDGE, NFC, WiFi (802.11b, 802.11g, 802.11n)
 • Batteri: 1 910 mAh (Standby ca: 300h, taltid ca: 7,1)
 • Vikt: 147gr

Det är flera bud på när Acro S ska släppas, men senaste budet är väl någon gång i augusti. Lagom tidsram för att byta upp mig.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.