19jun

WordPress Sverige, del 3 – filarkiv

Detta är del 3 i inläggsserien om kommande WordPress Sverige. I detta inlägg kommer vi att ge lite smygtittar på vårt nybyggda filarkiv.

WP-Support Sverige har idag ca: 500st filer i arkivet och antalet ökar hela tiden. En av de mindre bra sakerna med dagens filarkiv är att det kan vara svårt att hitta specifika filer. Alla filer är kategoriserade bra, men bläddringen av dessa är lite otydlig och det går inte att länka direkt till informationen för en specifik fil. Detta är med andra ord något vi naturligtvis kommer att råda bot på i den nya versionen av filarkivet.

En av de viktigaste sakerna vi koncentrerat oss på när vi skapat det nya filarkivet är att filer ska vara lätta att hitta, oavsett om de är nya, gamla eller obskyra. Detta genom att skapa en sökfunktion som specifikt söker efter filer i vårt arkiv och dels genom att ge besökaren möjlighet att sortera filer efter bl.a. datum, namn, betyg och populäritet, och då i både fallande och stigande ordning. Man kommer även att hitta listningar av populäraste filer efter betyg och taggmoln för ämnes- och versionstaggar.

En annan sak vi lagt ner mycket jobb på är att göra hanteringen av filer mycket enklare och mer automatiserad. Dels för att det ska bli enkelt för administratörer att lägga till nya filer och dels för att man snabbare ska kunna lägga till filer som laddas upp. Detta går även lite hand i hand med den översättningsplattform som vi kommer att göra tillgänglig så att flera personer kan hjälpas åt med översättningar och då förhoppningsvis även skapa ett större flöde av översättningar för teman och tillägg. (Mer om översättningsplattformen i ett senare inlägg).

Varje fil kommer nu mer som sagt att få en ”egen sida” vilket betyder att man kommer att kunna direktlänka till en fil och dess information. Vi har även utvidgat informationen som ges vardera fil, så som relaterade länkar. När det kommer till filer med teman eller översättningar för teman så har vi även förbättrat möjligheten att förhandsgranska det specifika temat, med t.ex miniatyrbilder och tydligare länkar till förhandsgranskning/demo.

Till sist så har vi även förbättrat formuläret och dess hantering för den som vill dela med sig av filer. Vi har jobbat med att göra detta så tydligt som möjligt och med hjälp av ajax-funktionalitet så kommer endast fält som berör typen av fil man laddar upp att visas och behöva fyllas i. Mindre ”kludd” helt enkelt. Tillsammans med detta så kommer vi även att skapa så tydliga dokument som möjligt för t.ex riktlinjer för olika filer och hur man anger informationen.

Missa inte tidigare inlägg om nya WordPress Sverige

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.