14jun

WordPress Sverige, del 2 – forum

Som utlovat så kommer här lite ytterligare smygtittar på kommande WordPress Sverige.

Forumet är en av WordPress Sveriges viktigaste delar, det har sedan starten varit en del av portalen. Forumet är även något av en medlemsbas för WordPress Sverige. Med andra ord den huvudsakliga användardatabasen. Forumet som sådant kommer inte rent funktionellt ändra sig speciellt mycket. Vi har sedan starten kört med forummjukvaran phpBB. Detta är dock något som kommer att förändras i och med lanseringen av den nya webbplatsen. Den stora anledningen till att vi byter forummjukvara är att phpBB har en förmåga att sinka viktiga uppdateringar eftersom dess system för uppdateringar, och då speciellt med avancerade mods installerade, är allt annat än smidigt.

Nya WordPress Sverige kommer att använda välkända vBulletin. vBulletin erbjuder många av de funktioner vi haft på WP-Support redan inbyggda, vilket markant underlättar underhållning. vBulletin kommer dessutom skeppat med ett mobiltema. Mobilanpassningen kommer dock inte stanna där för forumet. Efter flera önskemål från våra medlemmar så kommer forumet nu mer även att ha stöd för mobilappen Tapatalk.

En fullständig konvertering av nuvarande forum kommer att ske, ingen ska alltså behöva bli medlem på nytt för att vi byter forum. Allt kommer alltså vara som vanligt.

Håll utkik efter kommande inlägg om nya WordPress Sverige. Missa inte tidigare inlägg om kommande WordPress Sverige →

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.