13jun

WordPress 3.4 äntligen här!

Tack vare en rätt rejäl försening så känns WordPress 3.4 så där lite extra efterlängtat. Men nu är 3.4 här!

Det såg ut att nästan gå lite troll i utvecklingen och speciellt i slutskedet då den nya anpassaren för teman satte sig på tvären ett par gånger. Senast detta hände så visste man att man hade gnuggat extra hårt på alla buggar och det blev en av de stabilaste versionerna. Det hoppas vi naturligtvis att även detta blir.

Vad är då nyheterna?

En av de större nyheterna är den nya anpassaren för teman med förhandsgranskning live. Denna låter dig att förhandsgranska teman live och göra inställningar innan man aktiverar ett tema. Man kan även förhandsgranska och göra ändringar i det aktuella temat. I och med den här nyheten så har man även förbättrat funktionaliteten för anpassade sidhuvuden. Dessa kan nu mer vara flexibla, du kan med andra ord bestämma höjd och bredd själv.

Inbäddning av Twitter

Man har sedan en tid tillbaka kunnat bädda in diverse extern media, så som t.ex YouTube-klipp. I och med 3.4 så kommer man även kunna göra samma sak med sina tweets.

Snitsigt va 🙂

Under huven

Som alltid med nya versioner så filar man på diverse saker under huven. Sånt där som man kanske inte alltid lägger märke till direkt. Med WordPress 3.4 så kommer det ett par riktigt sköna uppdateringar. Några lite mindre och några rätt markanta. En av de mest efterlängtade uppdateringarna är snabbare databasanrop (wp_query). För oss svenskar (och alla som använder översättningar) så har man markant reducerat antal strängar som laddas för själva webbplatsen, vilket betyder snabbare laddtider när man använder översättningar.

Fler uppdateringar under huven:

  • Snabbare förbättrad API för teman
  • Ny API för XML-RPC
  • Uppdaterade externa bibliotek

Vad gillar du bäst i nya WordPress?

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.