25mar

Vad hände Örebro hockey?

Jag har följt Örebro hockey skapligt ingående i två år och med den maskin till lag man hade till en början denna säsong så trodde man verkligen att något stort var i görningen. Men vad sjutton hände de sista 10 omgångarna i serien och inte för att tala om i kvalserien? Man hade ett riktigt tajt försvar, man hade speciellt två femmor som konstant skördade poäng och ett magiskt PP, men det försvann totalt helt plötsligt.

I andra halvan av serien var Örebro det överlag sämsta laget tack vare den totala kollapsen de sista 10 omgångarna. Man undrar lite vad som händer i ett lag när det blir så. Köper inte riktigt att det beror på att man kände att man vann allt och detta var bara en söndagspromenad. Kollar man intervjuer med laget och ledare så verkar ingen vilja sätta fingret på vad som hände. Man var inte för ”kaxiga” sa man.

Man får kanske lite bättre analyser på det när kvalserien är helt över och allt lagt sig lite?

Känslan är lite märklig för en supporter. Dels så agerar man som ett lag med internt groll eller oliktänkande men samtidigt verkar Peter tycka att allt stämmer och stannar även över nästa säsong (om det inte bara är för en bra lön?). Tycker man att allt fungerar bra och laget bara har psykiska spöken så är det märkligt att alla kollapsar så totalt som man gör. Det är inte en femma som spelar sämre eller någon poänggörare som inte får det att fungera. Det är en total kollaps. Det tajta försvaret försvann helt, poängen slutade nästan helt att komma, PP fungerade inte alls längre. Visst handlar det om ett samspel, men handlar det om smådelar som inte kuggar i så brukar man kunna lösa det med lite omflyttningar i kedjor och spela de som är hetare mer. Inget av detta verkade ha någon som helst inverkan.

Psyket kan spela en spratt och blir säkerligen påtagligt i en tajt grupp.

Vi supportrar får peppa för nästa säsong och hoppas att formen håller hela säsongen då. Man kan ju gotta sig lite i att Örebro i alla fall vann ”serielunken” 🙂

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.