utvald bild
18nov

SplitFish, vilket strunt!

Jag har ett PlayStation 3 och spelade mycket FPS på datorn tidigare. Det finns en hel del trevliga FPS till PS3 men man vill ju gärna använda mus när man spelar det, kanske är man lite skadad sedan tidigare 😛

Detta fick mig i alla fall att köpa en SplitFish FragFX för 2år sen (ja jag köpte den rätt sent). Detta är alltså en specialare till handkontroll för PlayStation 3 och FPS-spelande. Den består av en mus och i princip en halv PS3-kontroll. Jag gav lite över 500kr för denna.

Igår tänkte jag börja spela ett nytt FPS och kopplade in min SplitFish kontroll, men den ville inte reagera på några knapptryckningar alls. Den verkade helt enkelt död (förutom att power-knappen lyste). Tänkte att det kanske behövde uppdateras firmware i den. Men på SplitFish egna sida så får man istället upp följande meddelande för min kontroll.

To continue using your FragFX V1 we suggest you do not update your Playstation to 3.50.

Sonys firmware update 3.50 terminates the FragFX V1. SplitFish will not be releasing an update to correct this issue as the V1 has been discontinued and not been produced by SplitFish in over 2 years. There are some counterfeit (illegal) controllers deceptively labelled as V2 that will cease to operate too. SplitFish does not support these.

Within our customer loyalty program we will offer our Frag FX V2 at a significantly reduced price for those who wish to update to Sonys Firmware 3.50 and will therefore be affected. In order to benefit from this offer please fill out a support ticket.

Man har alltså sedan PlayStation 3 uppdaterades till 3.50 helt enkelt struntat i alla som sitter med denna kontroll. Att inte uppdatera PlayStation är inte direkt något val eftersom du då inte kommer att kunna använda några online-funktioner längre. De flesta uppdateringarna av PlayStation kräver att man uppdaterar för att kunna fortsätta använda alla funktioner.

Helt sne var jag dock inte på SplitFish än eftersom de öppnade en liten lucka för att man kunde få en deal om man nu satt med en helt oanvändbar kontroll från dem. De ville att man skulle skapa ett ärende med deras support för att få ta del av denna deal. Vilket jag också gjorde, bifogade även kvittot. Det visar sig att denna deal består av $20 rabatt om man köper en ny produkt direkt från deras sida. Det är dock ingen deal alls eftersom de flesta kontrollerna i genomsnitt med denna rabatt skulle kosta över ~200kr mer än i butik här i Sverige. Bra deal va?

Med andra ord bör man nog hålla sig borta från SplitFish om man vill ha en produkt som man kan förvänta sig vara användbar de gånger man vill använda den.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.