utvald bild
5jul

WordPress 3.2 ”Gershwin”

Då är WordPress 3.2 äntligen här. Vad man i första hand har jobbat med är att göra WordPress snabbare med bättre prestanda. Men det är nog inte det du först och främst kommer att märka som användare. Det är snarare den nya omarbetade designen av adminpanelen. Ytterligare ett nytt standardtema ser även dagens ljus i och med WordPress 3.2, detta med det inte helt otippade namnet Twenty Eleven. Vi hittar även ett efterlängtat omgjort fullskärmsläge för redigeraren. Läs mer om nyheterna i mitt tidigare blogginlägg på WP-Support Sverige, Nyheter i kommande 3.2.

Viktigt! I och med de nya prestandaförbättringarna så har systemkraven för att köra WordPress ökat. Istället för de tidigare kraven på PHP 4.3 och MySQL 4.1.2 så har kraven höjts till PHP 5.2.4 och MySQL 5. Den server/webbhotell som du vill köra WordPress 3.2 på måste med andra ord köra PHP 5.2.4 eller senare och MySQL 5 eller senare. Är du osäker på vilka versioner som körs på din server så kan du installera tillägget WordPress Requirements Check eller kontakta ditt webbhotells support och fråga innan du installerar/uppdaterar till WordPress 3.2. (De flesta webbhotellen kör redan dessa versioner eller senare).

Ladda ner WordPress 3.2 »
Ladda ner Svenska WordPress 3.2 »

Hittar du konstigheter eller saker som behöver ändras i de svenska WordPress-paketet eller i de svenska språkfilerna så kan du rapportera detta i WP-Support Sveriges trac.

Lycka till med din installation/uppgradering!

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.