utvald bild
26maj

WordPress 3.1.3 (och WordPress 3.2 Beta 2)

WordPress 3.1.3 är släpps och detta är en säkerhetsuppdatering. Säkerhetsåtgärderna som man tagit i denna version är bl.a diverse mindre förbättringsåtgärder när det kommer till säkerheten, bättre säkerhet för taxonomi-query, omöjligjort möjligheten att sniffa fram användarnamn för icke författarroller (dvs för roller som annars inte har behörighet att posta inlägg), förbättrad säkerhet vid filuppladdningar på webbhotell med riskabla säkerhetsinställningar, introducerat ”klickkapningsskydd” för all moderna läsare för admin och inloggningssidor.

Dessutom så följer som alltid andra åtgärder för buggar som hunnit åtgärdats för versionen med.

Då detta är en säkerhetsrelease så är det rekommenderat att du uppdaterar så snart som möjligt.

Ladda ner WordPress 3.1.2 »
Ladda ner Svenska WordPress 3.1.2 »

Hittar du konstigheter eller saker som behöver ändras i de svenska WordPress-paketet eller i de svenska språkfilerna så kan du rapportera detta i WP-Support Sveriges trac.

 

Och även släppt i samma veva…

Utvecklingen fortsätter och WordPress 3.2 beta 2 är släppt. Man har kommit rätt så långt med utvecklingen, men än så tar det en stund innan vi ser den slutliga releasen av 3.2. Kan du inte vänta men ändå inte vågar köra med en beta för att kolla in de nya funktionerna så kan du läsa mer om vad som kommer i WordPress 3.2 i bloggen på WP-Support Sverige.

Väljer man att testa denna beta med svenska språkfiler så får man väldigt gärna vara uppmärksam på ev. fel i dessa och rapportera det i WP-Support Sveriges tracker så att vi kan åtgärda dessa innan WordPress 3.2 släpps på allvar.

(Kom ihåg att det här är en betaversion som endast rekommenderas att köras i testsyfte)

Ladda ner WordPress 3.2 Beta 2 »
Ladda ner Svenska WordPress 3.2 Beta 2 »

Delta i buggjakten för WordPress 3.2 genom att rapportera eventuella fel i WordPress trac (på engelska). De svenska språkfilerna finns att ladda ner i språkförrådet för utvecklingsversioner (dessa uppdateras kontinuerligt). Hittar man fel i dessa språkfiler så får man gärna rapportera det i WP-Support Sveriges trac och ange version som ”trunk”.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.