utvald bild
2dec

WordPress.com på svenska?

Bloggar du på WordPress.com eller på annat sätt använder deras tjänster? Då har du säkerligen upptäckt att den svenska översättningen är väldigt bristfällig eller helt saknas. Det är kanske dags att vi råder bot på det, eller vad tycker ni?

WP-Support Sverige/WordPress Sverige tillhandahåller grundläggande språkfiler för WordPress.com genom att man skapar språkfiler för WordPress.org-versionen (den version man själv laddar ner och installerar). WordPress.com innehåller dock mycket mer out-of-the-box. Det innebär att det förekommer drygt 6000 språksträngar utöver de som skapas för de officiella språkfilerna. Med andra ord blir det en hel del att översätta för att WordPress.com verkligen ska finnas tillgängligt på svenska fullt ut.

Det finns dock möjlighet för alla att hjälpa till med denna översättning av WordPress.com och dess tjänster. WordPress-communityn har sedan en tid tillbaka skapat ett verktyg som heter GlotPress som är en plattform för att tillsammans kunna hantera och underhålla översättningar. På WordPress.com så hittar man denna plattform på translate.wordpress.com.

Eftersom WP-Support Sverige/WordPress Sverige nu mer har valideringsbehörighet för översättningarna på WordPress.com så ska förhoppningsvis förslag på översättningar snabbare godkännas och på ett bättre sätt underhållas. Med andra ord vill jag uppmana alla som använder tjänsten eller som bara känner sig manade att hjälpa till att komma och delta med svenska översättningar på WordPress.com!

Det är troligen enklare än det låter att delta. Gå till http://translate.wordpress.com/projects/wpcom/sv/default och logga in med dina WordPress.com-uppgifter. Klicka sedan på länkarna ”Untranslated” eller ”(random)” för att få upp språksträngarna som inte blivit översatta än. Dubbelklicka på den rad du vill översätta, ange översättningen i fältet som visas och klicka slutligen på knappen ”Add translation →”.

Har du en stund över, hoppa in på translate.wordpress.com och översätt en mening eller två så ska vi snart ha ett bra svenskt språkstöd på WordPress.com 🙂

Add translation →
Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.