utvald bild
22dec

Inte bra Binero…

Jag brukar kunna försvara Binero för det mesta tack vare god service, öppenhet och hårt arbetande, trevlig personal, men idag är det svårt. (Droppen som får bägaren att rinna över?)

Efter en uppgradering så har alla tjänster hos Binero legat nere närmare 8 timmar och störningar förekommer än. Det har dessvärre inte heller varit den enda långa nertid Binero haft de senaste månaderna. Förstå mig rätt i min kritik. Jag gillar verkligen Binero. De har gjort och gör fortfarande väldigt mycket för den svenska webbhotellsmarknaden. Man pratar inte minst om Bineros öppenhet. Men det känns som även detta har naggats i kanten den senaste tiden.

Dagens haveri, vad hände?

Dagens haveri och rapportering från Binero tycker jag nästan skapar fler frågor än den besvarar. Detta var det andra försöket att genomföra uppdatering som fallerade (Se http://www.binerodrift.se/?p=1576&m=201012). När man ser att saker har en tendens att fallera första gången. Varför inte backa upp nästa försök med en plan B och kanske t.o.m C? Testar man inte uppgradering först? Vid införande, varför testar man inte själva om uppgraderingen verkligen fungerar som den ska innan man skriver det på binerodrift (”Uppdaterat. Allt är nu klart. Upplever ni problem kontakta support på support@binero.se”)? Varför motsägande uppgifter om vad som faktiskt gick fel? Det var bara ett ”fåtal” på telias nät som inte kom åt Bineros nät enligt dem själva, när i själva verket i stort sett ingen kom åt Binero (T3, Comhem, BBB, Tele2 osv). Varför väljer man att utföra en sån här uppgradering mitt i veckan och vid den här tidpunkten? Vad har ni för rutiner vid uppgraderingar, det är inte första gången det drar ut på tiden och inte alls blir som ni tänkt?

Till slut så valde man att efter nästan 12 timmar att gå tillbaka till den tidigare utrustningen som i alla fall fungerade. Om det var en lösning varför gjorde man inte det tidigare? Det verkar tyvärr vara både en och tre saker som brustit totalt i rutinen.

Binero 2.0, var tog det vägen?

Det är tyvärr inte det enda som talar emot Binero just nu. Man gick ut i våras med pompa och ståt och berättade hur bra det skulle bli med nya Binero 2.0 som alla kunder snart skulle få tillgång till. Man hade en hel serie av blogginlägg om Binero 2.0. Sen blev det tyst. Kunder (specifikt äldre kunder) sitter fortfarande och väntar på det sagolika 2.0 som utlovats men aldrig dykt upp. Var är den öppna och ärliga informationen till dessa kunder (kunder som kanske varit med i vått och torrt sedan starten)? Många av funktionerna i 2.0 ska tydligen inte ens vara på plats än. Varför går man då ut så tidigt med information om ett system som inte ens är i närheten av klart? Bra marknadsföring, kanske, men det är som gjort för att göra kunder besvikna, speciellt när man inte berättar öppet om vad som händer.

Binero och svars-/laddtider?

Något som verkligen fått mig att fundera (på allvar för första gången på närmare 8år) på om man ska byta ut Binero som webbhotellsleverantör är laddtiderna på sidor som använder databasanslutningar (kanske för bra marknadsföring som ligger bakom?). Jag har försökt att framföra detta till Binero som inte verkar vela kännas vid det. Något som gjorde att jag till stora delar av förra veckan felsökte mina egna sajter grundligt (jag upptäckte något i en databas som inte var korrekt och skapade lite extra querys, men inte mer än så). Det ligger en fördröjning vid alla slags anslutningar till databasen hos Binero och jag har börjat förstå nu efter bl.a en massa felsökning att det beror inte på vad jag har ligger på servern utan på anslutningen i sig. Det är fler med mig som upplever detsamma. Något man verkligen fick upp ögonen för idag vid haveriet. När ett missnöje kommer upp till ytan så bubblar även annat med upp. Det var flera som nämnde dessa slöa laddtider hos Binero via Twitter, så även i kommentarerna för IDGs artikel och dessutom så har vi minst en tråd där det tas upp på WP-Support Sverige. Är det något som Binero kommer att erkänna som ett problem när det uppenbart är flera personer som upplever samma sak? Då är vi tillbaka till hur ärliga och öppna man faktiskt är hos Binero.

Växer Binero för snabbt? Klarar man inte av att hantera situationen som uppstått? När Binero har vuxit tidigare som webbhotell så har man till slut kunnat hantera det, jag hoppas verkligen att man gör så även den här gången.

Hur har du upplevt Binero under 2010?

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.