utvald bild
17nov

Avatar

Avatar

Originaltitel: Avatar
Speltid: 171min
Regi: James Cameron
Genre: Action/Drama/Äventyr/Fantasi
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0499549/

Handling

Den desillusionerade marinsoldaten Jake Sully (Sam Worthington) skickas till planeten Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla. Allt eftersom Jake lär känna planeten och folket blir han mer och mer osäker på sitt uppdrag och när kampen ställs på sin spets måste han välja sida.

Mäktigt imponerande, mäktigt snyggt, en fullpott! James Cameron kan onekligen det här med storfilmer. Det är inte alltid jag hoppar på dessa storfilmer direkt då ”hypen” nästan blir bedövande. Men Avatar är så pass bra som den faktiskt gjort sken av. Det här är en sån där film som man känner sig upprymd efter då den har allt från intensiv action och politik till kärlek och andlighet. Den har vackra scener som nästan får en att häpna. Man kan inte låta bli att imponeras av alla miljöer och alla varelser bortom ens egen fantasi. Det här är riktigt, riktigt bra.

[rating:10/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.