utvald bild
28maj

WordPress 3.0 RC1

Efter ytterligare förseningar så är nu äntligen WordPress 3.0 RC1 släppt. Alla funktioner är helt klara, alla buggar och potentiella problem åtgärdade. Det är förhoppningen i alla fall. Med flera miljoner användare med en stor variation av konfigurationer så kan naturligt vissa problem ha missat. Därav släpper man en releasekandidat innan den slutliga versionen.

I och med RC1 så går man in i något som kallas ”string freeze”, detta betyder att inga språksträngar ska vanligtvis läggas till efter denna RC och språkteamen världen över har minst 7 till 10 dagar på sig att slutföra sina översättningar. Med andra ord ser vi en klar version av WordPress 3.0 om tidigast 7 till 10 dagar (runt 4-7 juni).

(Notera att detta är en så kallad releasekandidat buggar kan fortfarande uppdagas i vissa konfigurationer. Det är rekommenderat att endast installera RC1 i testsyfte).

Ladda ner WordPress 3.0 RC1 »
Ladda ner Svenska WordPress 3.0 RC1 »

(Notera: Den svenska översättningen är inte fullständig än då man valt att fylla på med rätt mycket inbäddad dokumentation i sista minuten)

Delta i buggjakten för WordPress 3.0 genom att rapportera eventuella fel i WordPress trac (på engelska). De svenska språkfilerna finns att ladda ner i språkförrådet för utvecklingsversioner (dessa uppdateras kontinuerligt). Hittar man fel i dessa språkfiler så får man gärna rapportera det i WP-Support Sveriges trac och ange version som ”trunk”.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.