WordPress 3.0 RC1

Efter ytterligare förseningar så är nu äntligen WordPress 3.0 RC1 släppt. Alla funktioner är helt klara, alla buggar och potentiella problem åtgärdade. Det är förhoppningen i alla fall. Med flera miljoner användare med en stor variation av konfigurationer så kan naturligt vissa problem ha missat. Därav släpper man en releasekandidat innan den slutliga versionen.

I och med RC1 så går man in i något som kallas “string freeze”, detta betyder att inga språksträngar ska vanligtvis läggas till efter denna RC och språkteamen världen över har minst 7 till 10 dagar på sig att slutföra sina översättningar. Med andra ord ser vi en klar version av WordPress 3.0 om tidigast 7 till 10 dagar (runt 4-7 juni).

(Notera att detta är en så kallad releasekandidat buggar kan fortfarande uppdagas i vissa konfigurationer. Det är rekommenderat att endast installera RC1 i testsyfte).

Ladda ner WordPress 3.0 RC1 »
Ladda ner Svenska WordPress 3.0 RC1 »

(Notera: Den svenska översättningen är inte fullständig än då man valt att fylla på med rätt mycket inbäddad dokumentation i sista minuten)

Delta i buggjakten för WordPress 3.0 genom att rapportera eventuella fel i WordPress trac (på engelska). De svenska språkfilerna finns att ladda ner i språkförrådet för utvecklingsversioner (dessa uppdateras kontinuerligt). Hittar man fel i dessa språkfiler så får man gärna rapportera det i WP-Support Sveriges trac och ange version som ”trunk”.