utvald bild
7maj

WordPress 3.0 Beta 2

Det har gått lång tid mellan beta 1 och beta 2, men nu är alltså äntligen WordPress 3.0 Beta 2 släppt. Man har haft väldigt mycket problem med den nya menyhanteraren (har varit nära att inte komma med i 3.0). En av de ansvariga utvecklarna för just menyhanteraren försvann plötsligt och saker och ting tappade helt fart. Menyhanteraren ska dock vara till det närmaste klar funktionsmässigt (ev. buggar kan naturligtvis fortfarande upptäckas).

Menyer

Den mest synliga förändringen mellan beta 1 och beta 2 är just menyhanteraren där man gjort om upplägget helt. Till skillnad från beta 1 så ska även menyhanteraren alltså vara klar funktionsmässigt vilket den inte var i beta 1 (snarare bara halvklar). Man har även jobbat med att få importering/exportering i WordPress att bli mer flexibelt. Som alltid så har man naturligtvis också åtgärdat ett stort antal buggar som rapporterats.

Jag har fått många frågor om när WordPress 3.0 kommer att släppas. Tyvärr så går det inte att svara på exakt då det beror mycket på hur utvecklingen går och hur många buggar som rapporteras av dem som testar WordPress. Dom tyngsta bitarna är dock avklarade (sammanslagning av WordPress<->WordPress MU och den nya menyhanteraren). Vi kommer eventuellt att se ytterligare en beta och minst en RC (releasekandidat) innan WordPress 3.0 släpps. Något definitivt datum är alltså inte satt.

(Kom ihåg att det här är en betaversion som endast rekommenderas att köras i testsyfte)

Ladda ner WordPress 3.0 Beta 2 »
Ladda ner Svenska WordPress 3.0 Beta 2 »

Delta i buggjakten för WordPress 3.0 genom att rapportera eventuella fel i WordPress trac (på engelska). De svenska språkfilerna finns att ladda ner i språkförrådet för utvecklingsversioner (dessa uppdateras kontinuerligt). Hittar man fel i dessa språkfiler så får man gärna rapportera det i WP-Support Sveriges trac och ange version som ”trunk”.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.