utvald bild
3apr

WordPress 3.0 Beta 1

Den första betan har idag släppts. Detta ska ses som en väldigt tidig beta då vissa funktioner inte är till 100% klara. Man ska speciellt ha i åtanke att man fortfarande jobbar på menyhanteraren som inte är riktigt klar. Vissa smådetaljer i layouten kommer även att ändras till beta 2. Du kan läsa mer om vilka nyheterna är i WordPress 3.0 i mitt tidigare inlägg.

(Kom ihåg att det här är en betaversion som endast är avsedd för testning)

Ladda ner WordPress 3.0 Beta 1 »
Ladda ner Svenska WordPress 3.0 Beta 1 »

Vill man testa den nu inbyggda funktionaliteten för ett nätverk av webbplatser (tidigare WordPress MU) så är det några saker du behöver göra för att komma igång. Till en början så behöver du ange följande rad i din wp-config.php:

Sedan går du till Verktyg->Nätverk i adminpanelen och följer instruktionerna.

Delta i buggjakten för WordPress 3.0 genom att rapportera eventuella fel i WordPress trac (på engelska). De svenska språkfilerna finns att ladda ner i språkförrådet för utvecklingsversioner (dessa uppdateras kontinuerligt). Hittar man fel i dessa språkfiler så får man gärna rapportera det i WP-Support Sveiges trac och ange version som ”trunk”.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.