utvald bild
12mar

[Android-tips] DroidLive

Jag lyssnar en hel del på SHOUTcast Radio, inte minst för att man allt som oftast slipper reklam, det är gratis och det finns flera tusen kanaler att lyssna på. Efter att ha testa ett par olika apps för att streama radio så har jag fastnat för speciellt en.

Det finns flera apps för att lyssna på svensk radio, men då är det oftast bara så man kan lyssna på EN station och är det inte en SR-kanal så är det tonvis med reklam. Last.fm har en officiell app som fungerar sådär. Last.fm har dessvärre i mitt tycke en något begränsad katalog att spela ifrån. Spotify är naturligtvis det ultimata om man har premium (detta krävs för Androidappen), men tycker man som jag att det inte är värt 99kr/mån eftersom det fortfarande saknas en hel del musik så är det kanske med andra ord inte ett alternativ.

DroidLive (Lite)
www.droidlive.com

DroidLive är en trevlig liten app som tillåter dig söka och streama radiokanaler via SHOUTcast (DroidLive är en officiell partner till SHOUTcast). Man kan alltså välja bland ett par tusen olika kanaler, söka på genres, tagga musik, lägga till favoritkanaler osv.

DroidLive är den klart trevligaste radiostreaming appen av dem jag testat. Gillar gränssnittet som är snyggt och enkelt. För er som har möjligheten att köpa betalapps så finns det även en sådan variant av DroidLive.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.