utvald bild
12okt

Mina favorit apps till Android

android-marketTänkte jag skulle lista några av mina favorit ”apps” till Android så här långt. Har hunnit med att testa ett gäng på den korta tid jag haft min HTC Hero (man kan ju inte låta bli att pilla febrilt på sin hjälte :biggrin: )

Barcode Scanner

Barcode Scanner QRMed denna app så kan man skanna streckkoder (som de tillsammans med beskrivningen  för vardera app här). Man kan sedan söka efter information om produkter man skannar eller t.ex enkelt hitta apps i Android Market.

Url: http://code.google.com/p/zxing/

wpToGo

wpToGo QREn liten WordPress-klient för att posta inlägg i din blogg via xmlrpc. Har stöd för enklare formatering, att ange flera inläggskategorier, att ange etiketter (tags) och för att ladda upp bilder med ens inlägg.

Url: http://danroundhill.com/wptogo

Spare Parts

spare-parts-qrHåll reda på hur ditt Android-system mår och få möjligheten att aktivera gömda funktioner. Bra om man t.ex vill kolla om specifika processer drar för mycket ström/kraft.

Url: http://sites.google.com/site/theandroidapps/

WiSync

wisync-qrTa kontroll över hur och när de olika tjänsterna i telefonen ska synkroniseras. Med WiSync så kan man t.ex bestämma att applikationerna endast ska synkroniseras när det finns en WiFi-anslutning tillgänglig. Ett smidigt program om man har begränsad datatrafik för sitt abonnemang.

Url: http://www.gearsoft.mobi/wisync.html

TV-Guide (Sweden)

tv-guide-qrSe vad det är på TV just nu. Du kan välja vilka kanaler som ska visas (de flesta svenska kanalerna finns med). Extra flikar för att visa film och sport på tv. Trevligt och tydligt gränssnitt.

Url: http://www.jersey.se

Astrid Task/Todo List

astrid-qrHåll reda på dina deadlines. Smidigt program för att hålla reda på olika kommande deadlines/todo-listor, detta tillsammans med kalendern. Man kan få påminnelser eller notifikationer om datum som närmar sig, man kan ange olika prioritet, anteckningar och taggar.

Url: http://www.weloveastrid.com

Prisjakt

prisjakt-qrPrisjämförelse direkt i telefonen. Smidigt att använda när du är ute och handlar och vill se hur priset förhåller sig i jämförelse mot övriga butiker. Man använder kameran för att skanna streckkoder och kan sedan jämföra priserna via prisjakt.nu.

Url: http://www.prisjakt.nu

NetSentry

netsentry-qrHåll reda på hur mycket datatrafik din telefon drar. Visar specifik trafik för WiFi respektive 3G. Du kan ange om du vill ha varningar efter att en viss datamängd har uppnåtts. En fördel om man har begränsad datatrafik för sitt abonnemang.

Url: http://code.google.com/p/netsentry

Ringdroid

ringdroid-qrEtt måste för dig som vill anpassa de olika signalerna i telefonen. Klipp och anpassa musik eller annat ljud precis som du vill ha det.

Url: http://www.ringdroid.com

Spotify

En av de mest självklara för många Android-användare. Lyssna på musik var du än är via Spotify. (Kräver Spotify-premium).

Url: http://www.spotify.com

Har ni förslag på andra trevliga ”apps” till Android som man bara måste testa?

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.