utvald bild
22maj

Försök till valfusk i Botkyrka

Detta klipp visar tydligt på hur man försöker genomföra valfusk mot Piratpartiet i EU-valet. Jag är inte det minsta förvånad efter det senaste årets utveckling att folk håller på med sådant här. Jag tycker nästan att man är för snäll när man inte direkt polisanmäler detta beteende. Det är ett brott mot våra mänskliga rättigheter! Inte helt olikt flera av dom beslut som sittande politiker vill genomföra och har genomfört under senaste tiden. Vi lever i en demokrati, men hur länge till?

Tyvärr är detta inte ett enstaka fall. Det har också rapporterats om en vallokal som helt vägrade ta emot Piratpartiets valsedlar, broschyrer som placerats ovanpå valsedlarna, och vallokaler som placerar ”icke-etablerade” partiers valsedlar avskilt från de andra.

Detta är mot vallagen, och varje fall är ett misslyckande för demokratin.

Det har varit rätt tydligt att det är många bunda till andra partier som har väldigt förutfattade meningar om Piratpartiet och kallar dem ett ”enfrågesparti” vilket inte stämmer alls. Har man den uppfattningen så bör man läsa på, föreslagsvis på Piratpartiets hemsida.

Kom ihåg att du kan använda blanka valsedlar och ange partiets namn när du röstar! (Källa)

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.