utvald bild
6apr

Vem reglerar privatpolisen?

Informationen som flödat efter det att IPRED-lagen trädde i kraft i onsdags är rätt oroväckande. På det sätt som Antipiratbyrån nu använder lagen visar just på dom orosmoment som påtalades innan lagen kom till, nämligen att man använder minst  lika (om inte värre) olagliga sätt för att sätt dit folk under IPRED. Flera saker tyder på att man börjat med att göra intrång på en FTP-server. Man har tidigare planterat bevis. Är det meningen att lagen ska få användas så? Ska allmänheten kanske börja plantera bevis hos varje person som aktiverar sig inom Antipiratbyrån/Nöjesindustrins bolag? Ett kilo heroin i Henrik Ponténs bil och sedan ringa in ett narkotikatips, det måste ju anses minst lika rätt i kampen om att skydda vår rätt till personlig integritet.

Vem kommer att reglera att denna lag används på ett rättssäkert sätt? Okunskapen är total när det handlar om bevis i dessa mål och kan väldigt lätt manipuleras, planteras och på annat sätt framhävas på olovliga sätt. Vi har ju sett hur Antipiratbyrån använt sig att dessa metoder förut (Banhof-tillslaget).

Att man dessutom utger sig för att göra detta på skaparens vägnar är ju skrattretande då man vet att skaparen i slutändan inte får ett öre av dessa processer som kommer att genomföras. Något man även erkänner från branschens sida. Var det inte skaparnas förlorade inkomster man skulle värna om? Vakna och känn lukten av girighet!

Vi kan bara hoppas att våra svenska domstolar har fötterna på jorden och kan se till den bristande kunskapen som nöjesindustrin har och på så sätt göra lagen precis lika verkningslös som i Danmark.

Man kan visa sitt missnöje för den bristande demokrati som sittande regering påvisar idag genom att bli medlem i Piratpartiet och rösta för dem i EU valet i sommar!

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.