utvald bild
11apr

Att jobba i motvind

Vi har under en längre tid nu använt MediaWiki för dokumentationen på WP-Support Sverige då det är den klart bästa mjukvaran för öppen dokumentation (samma som Wikipedia använder). Nu var det så att flera säkerhetsluckor var rapporterade för den version vi hade installerad.

Vi stötte på patrull direkt då förändringarna var många i de nyare MediaWiki, standarden för databastabellerna är var nya och template utförandet var nytt. Template uppbyggnaden är långt i från lika lätthanterad och pedagogisk som den i t.ex WordPress. Dokumentationen för dessa ändringar var mycket bristfälliga också (var bara angett att det hade ändrats men inte var och hur). Med andra ord inget att bara fixa till.

Envis som man är så tar man inte ”nej” som ett svar utan jag satte mig och började pilla igår kväll och nu på morgonen (05:00) så fick WP-Support Sverige en snabbare och uppdaterad dokumentation 🙂

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.