utvald bild
10mar

Patrik 1.5

Patrik 1.5
Patrik 1.5

Originaltitel: Patrik 1.5
Speltid: 103min
Regi: Ella Lemhagen
Genre: Drama/Komedi
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1067733/

Handling

Ett gay-par vill leva den svenska idyllen med familj, villa och volvo. Dom bestämmer sig för att adoptera, men allt går inte som det ska när dom får ta emot en 15 åring med stökig bakgrund istället för en 1.5år gammal baby. Drömmar krossas och fördommarna är totala.

[youtube]4TOX5C0w9Cc[/youtube]

Jag tittar sällan på svensk film av en enkel anledning, nämligen att dom allt som oftast är väldigt slätstrukna och förutsägbara. Så är det även i denna film stundtals, men det här är ändå inte dåligt. Man fångar känslan i storyn på ett väldigt bra sätt och filmen blir intressant i hur man fångar alla dom fördommar som faktiskt finns både mot homosexuella och ungdomar. Skådespelarinsatserna känns genuina och ofta på pricken. En svensk film som faktiskt är helt ok.

[rating: 5.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.