utvald bild
9mar

Death Proof

Death Proof
Death Proof

Originaltitel: Death Proof
Speltid: 114min
Regi: Quentin Tarantino
Genre: Action/Thriller
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1028528/

Handling

8st kvinnor går seriemördaren och före detta stuntföraren Mike’s (Kurt Russell) öde till mötes. När dom som minst anar det, när dom försöker slappna av vänner i mellan, så dyker han upp i sin stuntbil. Han är brutal, oberäknelig och vill leka. Men inte alla vill vara med på hans dödslek.

Den ena utav filmerna under dubbeltiteln ”Grindhouse” av Quentin Tarantino och Robert Rodriguez.

[movieweb]VIkajrltCsTrnr[/movieweb]

Tarantino gör det igen! Han är den ända som kan göra mästerverk som denna. Han lyckas alltid att fånga den här märkliga och råa känslan som är oslagbar. Handlingen är kanske inget utöver det vanliga men känslan som den berättas med är slående skön. Det är allt från små detaljer till råa actionscener som får detta till att bli ytterligare en i raden av mästerverk som Tarantino åstadkommit. Jag blev såld!

[rating: 8.5/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.