utvald bild
17feb

Spectrail

bild-15En av dom mest intressant rättegångarna i svensk historia började igår. Det är The Pirate Bay som står inför rätta, eller rättare sagt dess grundare/ansvariga. Som dom själva uttryckt det så är det mer av en ”spectical trail” där dom stora mediabolagen ska få gråta ut i rätten för att sedan se om dom kan få pengar för sitt skådespel. Men det är också i högsta grad en politisk rättegång där flera politiska aspekter för bl.a teknik kommer att tas upp.

Redan den andra dagen få ses som väldigt vägvinnande för ”Piraternas” sida, då åklagaren direkt väljer att bortse ifrån åtalspunkterna för exemplarframställning. Jag tror inte att det är det sista vi kommer se som vägvinnande för piraterna. Skönt att se att det fortfarande är personer i maktpositioner som har fötterna på jorden.

Grädden på moset idag är nog det enormt skrattretande inlägget i debatten som ABBA-Björn kommer med.

En bästsäljande skiva eller en storfilm börjar ofta som en idé hos en enskild människa. Denne person glöms bort när fildelarna utmålar nöjesindustrin som sin motpart.

Ett fördomsfullt uttalande som mer visar på hans okunskap i den faktiska frågan. Han drar i princip alla tekniskt bevarade människor med kulturintresse över samma kam. Skulle bolag och människor som Björn faktiskt lyssna på de idéer och tankar som fildelare/teknikfolk idag har så skulle de inse att det i själva verket skulle gynna både konsumenten och artisten mer att anamma tekniken. Än mer skrattretande blir det ju av att det kommer ifrån en rik man som inte ens klarar av att följa de svenska skattereglerna.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.