utvald bild
26jan

Svensk polis, med rätt att döda

Det är inte första gången det händer i Sverige och högst troligen inte den sista.

I morse mördade polisen i Skåne en psykiskt sjuk man. Jag kallar det mord eftersom man kan inte kalla ”verkanseld” i den här formen för annat än just mord. Speciellt när mannen själv ringt och sagt att han är trött på livet och förvarnar om läget. Vad är det för slags tillvägagångssätt man har egentligen.

Man går runt utanför först för att se om det kan förekomma skjutvapen inne hos mannen och ser redan då att han endast är beväpnad med knivar. Man har alla förutsättningar att hjälpa mannen på ett icke dödligt sätt men inte då … verkanseld med 3st skott som direkt dödar?

Läs artikeln på DN. Nu kan det ju naturligtvis förekomma vissa andra aspekter av det hela, men det verkar minst sagt korkat genomfört av alla inblandade. Är jag den ända som tror att INGEN kommer behöva stå till svars för detta som vanligt?

Man blir så trött på denna syn som statliga instanser verkar ha på psykiskt sjuka…

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.