utvald bild
22jan

Battle in Seattle

Battle in Seattle
Battle in Seattle

Originaltitel: Battle in Seattle
Speltid: 99min
Regi: Stuart Townsend
Genre: Drama
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0850253/

Handling

Mänskliga rättigheter åsidosätts varje dag för att gagna en kapitaliststyrd värld, där rätten till att göra sin röst hörd i själva verket är på premisser av makthavarnas egna vinst och förlust. Här får man följa den ojusta och orättvisa kamp som förs av en stor grupp människor emot WTO. En verklighetsbaserad demonstration och kamp som fördes mot WTO och deras möte i Seattle 1998 och som fortfarande pågår. Där man ställer en civil (demonstranten) mot en annan civil (polisen) istället för att stå till svars för de orättvisor man skapar.

[movieweb]VImLdpouzbIspu[/movieweb]

Det här är en verklighetsbaserad film som berör alla. Om en kamp som fler borde ställa sig bakom. Att mänskliga rättigheter och global hälsa förtrycks av pengar. En film som ger en massa känslor och som man även ser finns genuit hos många av skådespelarna. Man blir inte förvånad av att se att detta är en film som storbolagen inte verkat vilja ta i ens med tång trots alla stjärnskådespelare, något som säger allt om kampen filmen handlar om.

En viktig film som jag tycker alla borde se, det blir inte mycket mer verkligt än så här!

[rating: 10/10]

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.