utvald bild
11dec

WordPress 2.7

WordPress 2.7
WordPress 2.7

Som en för tidig julklapp så är nu äntligen WordPress 2.7 släppt i skarp version. Det belv lite senare än väntat, men därav kan vi förvänta oss en vältestad version. Många av de nya funktionerna har nu mer backup att falla tillbaka på om de inte skulle funka på vissa system, t.ex som den ytterligare genomarbetade uppladdaren som det har varit en del problem med sedan 2.5.

En av dom trevligare nyheterna för oss svenska är bl.a att man nu kommer att kunna använda ”Blogga via mail” funktionen med svenska tecken utan problem. En annan nyhet är att från och med 2.7 så kommer man kunna uppdatera WordPress direkt till den nyare svenska versionen. Samma slags svenska paket som redan har tjuvstartats med (sv.wordpress.org).

Vilka nya funktioner kommer man att se i WordPress 2.7?

Det första man lär lägga märke till är den nya layouten i adminpanelen. Många kommer nog att tänka ”Nej inte en ny adminpanel igen att komma in i”, men sanningen är den att det här är en riktigt genomarbetad layout för att få bästa användarvänlighet. Man kommer t.ex på varje sida i administrationen kunna välja vilka paneler som ska vara synliga, alla paneler kan också minimeras för att ta mindre plats.

WordPress 2.7 paneler
WordPress 2.7 paneler

Lista på nya funktioner i 2.7

 • Uppdaterad WP-mail (klara svenska tecken)
 • Inbyggd automatisk uppdatering av WordPress
 • Direktinstallerare för tillägg och teman
 • Nästlade kommentarer
 • Sidindelning för kommentarer
 • Tidsbegränsad kommentarspostning
 • Snabbpostning av inlägg
 • Förbättrad filuppladdning
 • Inställningar för datum/tid-format
 • Panelinställningar (göm/minimera/maximera/flytta)
 • Tangentbordsgenvägar
 • Klistrade inlägg

Ladda ner WordPress 2.7 »

Ladda ner Svenska WordPress 2.7 »

Trevlig bloggning!

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.