utvald bild
30dec

Thunderbird 3 beta

ThunderbirdThunderbird 3’s första beta släpptes för inte så länge sedan och jag tänkte att det är kanske dags att börja testa denna nya version och se vad den har att erbjuda.

Den första känslan man kan få om man testar Thunderbird 3 är att hopp här har det inte hänt mycket. Men man inser rätt snabb att det mesta är gjort under huven. Efter att ha lagt till ett antal mailkonton och RSS-flöden så märker man vad mycket snabbare den nya versionen arbetar, vilket har varit en av nackdelarna med Thunderbird tidigare. Har man mailklienten igång dagarna i ända så vill man ju såklart att det ska vara resurssnålt oavsett hur många konton man använder.

Man ser även att renderingen av innehåll har förbättrats radikalt. Vidare så har även Thunderbird nu fått flikar, dock helt utan någon vettig funktionalitet än, men det kommer förhoppningsvis lite alternativ för att använda dessa.

Man hittar antagligen mer “godis” med den nya versionen ju längre man använder den 🙂

Du kan ladda ner Thunderbird 3 Beta 1 här »

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.