utvald bild
15dec

Bärbar dator, uppföljning

Kan börja med att säga att jag är positivt överaskad av den bärbara dator jag köpte. En Acer Aspire som ger ett mycket gediget intryck och kompetent prestanda. Nu måste man ju naturligtvis ha lite tillbehör för att använda till datorn. Så som hörlurar för att kunna kolla på film, en mus av notebooktyp och som jag tidigare nämnt en datorväska.

Malperro väska
Maloperro väska

Beställde datorväska och mus tidigare idag. Datorväska blev inte någon av dom jag redan hade kollat in sedan tidigare, dock en liknade modell. Det visade sig att Golla-väskaorna är väldigt mjuka vilket jag inte föredrar i en laptopväska, istället inriktade jag mig på en Maloperro-väska som ska hålla väldigt hög kvalité. Valet föll på en lite mer diskret Maloperro Pulpo Handwrite.

En mus är ett måste om man ska jobba med datorn då man annars snabbt tröttnar på touchpadmusen på en laptop. Denna Acer har dock en rätt väl fungerande variant med scroll. Här ville jag ha en relativt billig notebook-mus som man inte behöver vara allt för försiktig med. Mitt naturliga val av möss brukar vara Logitech, dock så är dessa med bra funktioner rätt dyra. Därmed valde jag att börja kolla lite på Trust notebookvarianter. Bestämde mig till slut för en Trust Wireless Optical MI-4930RP som har fått väldigt bra omdömen för att vara en sådan billig mus.

Mus
Trust mus
Trust mus
Trust mus - vinkel 2
Trust mus - vinkel 3
Trust mus - vinkel 3
Trust mus - vinkel 4
Trust mus - vinkel 4


En trådlös mini-mus med tumknappar och en usbsticka som kan placeras i musen (y) Med tumknappar blir man absolut mer effektiv. Att inhandla ett par kompakta hörlurar får bli en senare uppgift, väska och mus kändes mest akut just nu.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.