utvald bild
10nov

WordPress – blogga via mail

Som många kanske har upptäckt så kan det vara vissa problem att använda den inbyggda funktionen för att blogga via mail med svenska tecken. Detta beror helt enkelt på den amerikanska oviljan att fixa problem kring språkfunktionalitet i WordPress tyvärr. Problemet har funnits officiellt sedan version 2.3 men det finns enkla lösningar på detta. Dessvärre så kommer inte detta att fixas för den officiella versionen av WordPress fören till version 2.9.

Nu har dock jag fixat detta i den svenska versionen som jag har “patchat” för att kunna använda svenska tecken i blogga-via-mailfunktionen. Detta gäller just nu version 2.6.3, men kommer även att fortsätta gälla för kommande versioner tills dess att det har blivit åtgärdat i den officiella versionen.

Du hittar svenska WordPress här.

Har du redan installerat WordPress och bara behöver den “fixade” filen så kan du ladda ner den i WP-Support Sveriges filarkiv.

Tackvare tillägg i wp-mail som jag missat är inte denna patch längre brukbar. Det jobbas dock på det och påtryckningar för att detta ska fixas redan i version 2.7 pågår.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.