utvald bild
13aug

Lita på Philips?

Mitt svar är enkelt. NEJ det ska man nog inte. Jag beställde för ett tag sedan ett högtalarpaket från Philips (SPA2600) för att använda till mp3/dvd/lcd-tv/ps3. Jag valde alltså att köra datorhögtalare för enkelhetens skull istället för hemmabio (det tar mindre plats och är billigare). Många av datorhögtalarna idag har med omvandlare för att koppla dem till andra ljudkällor än just datorer.

Philips SPA2600
Philips SPA2600

Vanligtvis kopplar man surroundljud till datorn med 3×3,5mm tele inget konstigt med det. Just detta är standard även på detta system. I Philips egna beskrivning och manual så står det att man kan koppla de till andra ljudkällor också. Vilket alltså var min avsikt. Men någon omvandlare för detta ska man inte tro att Philips har lagt med!

Philips egna beskrivning

Visst tyder den beskrivningen på att man ska kunna koppla detta system till MP3, PC, TV, CD m.m. Men det är inte hela sanningen. Enligt Philips PC-support (inkl. deras chef) så är det bara halva systemet som man kan använda till annat än PC. Detta framgår inte någonstans i deras beskrivningar eller manualer. Dom menar alltså att man endast ska använda bakre, främre eller sub/center styckvis i andra system. Vilket verkar totalkorkat, då köper man väl ändå vanliga 2-kanalshögtalare om det är det man är ute efter.

Jag pratade alltså med Philips PC-Support och dess chef (?) som inte alls var tillmötesgående när jag krävde att få pengar för att skicka tillbaka högtalarna eller för att köpa omkopplare själv. Deras chef försökte snarare idiotförklara mig. Trevligt Philips!

Philips har sjunkit i mina ögon dom senaste åren och i och med detta så kommer jag aldrig mer lägga fingrarna på någon av Philips varor. Speciellt när man vet hur långt ifrån tillmötesgående deras support är.

Tillägg:

Efter att ha uppdaterat mig på konsumentverkets hemsida så kommer jag nog av ren principsak anmäla Philips till KO.

Marknadsföringslagen enligt 8§/10§

Säljaren får inte heller utelämna information så att marknadsföringen blir oklar, obegriplig eller tvetydig.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.