utvald bild
26jul

AMP Font Viewer

För oss som gillar att skapa grafiskt så kan det ofta vara så att man har en uppsjö av typsnitt att välja bland när man skapar logotyper eller andra statiska texter. I windows så finns såklart ”Chart Map” men den är inte speciellt utvecklad och svår att få grepp om typsnitt i, dessutom så kollar den bara installerade typsnitt.

Använde länge AMP Font Viewer i Windows XP men fick överge det när jag gick över till Vista. Nu har dock programmet uppdaterats för att användas med Vista också!

AMP Font Viewer är alltså ett program för att förhandsgranska typsnitt, även så icke installerade typsnitt, vilket är underbart då man inte behöver installera alla typsnitt direkt utan endast dom man behöver. Programmet har en väldigt bra översikt och man kan själv välja vilka tecken som ska visas i exempel och även storleken på desamma. Inte nog med det så kan man massinstallera typsnitt, eller bara ett och ett via programmet.

AMP Font Viewer är gratis! Ladda ner och testa!

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.