utvald bild
17jun

Firefox 3, var?

Jag är inte en av dom som blir förvånad över hur hela detta jippo med Firefox 3 releasen funkar, eller ska man kanske säga inte funkar. Jag har sagt det förut och säger det igen, open source i ett nötskal. Om det beror på för många kockar som fixar soppan eller vad det är kan jag inte svara på, bra organiserat är det hur som helst inte.

Se det inte fel nu, jag gillar många open source mjukvaror. Firefox, WordPress osv. Men det som imponerar mig är att man år efter år klarar av att organisera det så dåligt. Det visar sig om man får delta i världsrekordet alls.

Som det ser ut nu så är det många som bara kommer åt att ladda den version som funnits den senaste tiden, nämligen 2.0.0.14, andra får ner en felaktig fil av version 3 som egentligen är märkt RC3 och några lyckliga får ner den riktiga versionen av 3:an. Trots att Mozilla planerat detta en lång tid och även fått in ”föranmälningar” på hur många som tänkt delta så klarar inte deras servrar av trycket alls.

Mitt namn är Mattias Tengblad

En kaffedrickande webbutvecklare med förkärlek till WordPress, är filmälskare, djurvän och tekniknörd.